Τα λευκά σοκάκια της Σαντορίνης

Τα λευκά σοκάκια της Σαντορίνης

Η εβδομαδιαία ιδιωτική ξενάγηση της Σαντορίνης -Santorini private tour- κάνει την επόμενη στάση της εδώ, σε μια εικόνα όπου τα σύννεφα ζωγραφίζουν με τα χρώματα του ήλιου και του καμβά στον ουρανό. Ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα στην πιο ρομαντική γωνιά της χώρας μας, κάπου στα άσπρα σοκάκια της Σαντορίνης.

Η Σαντορίνη, ή η Θήρα, είναι το πιο διάσημο ελληνικό νησί στον κόσμο. Υπάρχουν λίγοι που ερωτεύονται ή ζουν ερωτευμένοι σε αυτό το όμορφο μέρος. Η στιγμή του ηλιοβασιλέματος στο νησί έχει τη δική της καθημερινή, αλλά πάντα ξεχωριστή ατμοσφαιρική μαγεία.

Είναι καιρός οι σπηλιές της Οίας να γεμίσουν με ανθρώπους από όλα τα μέρη της γης. Τα ερείπια του κάστρου του Αγίου Νικολάου είναι ο συνηθισμένος προορισμός τους, και εκεί το όνειρο του ήλιου που βυθίζεται στην ατμόσφαιρα φαίνεται ονειρικό. Θα σας ταξιδέψουμε λοιπόν με την προσωπική μας εμπειρία στο υπέροχο νησί της Σαντορίνης.

Ένα φυσικό σπα στη σκιά του ηφαιστείου

Δεν ήταν η πρώτη φορά που δελεαστήκαμε σε εθιστικές διαδρομές και ατελείωτες βόλτες στο πιο ρομαντικό νησί των Κυκλάδων. Ωστόσο, εν μέσω της γενικής διάθεσης χαλάρωσης και ηρεμίας που συνόδευε τις καλοκαιρινές μας διακοπές στη Σαντορίνη, αποφασίσαμε να αναζητήσουμε λίγο περισσότερη περιπέτεια.

Έτσι, καταλήξαμε να γνωρίσουμε τον μύθο του ηφαιστείου και να ανακαλύψουμε τα μυστικά του. Ακολουθήσαμε πληροφορίες για μια παραλία με ιαματικές πηγές, με πλούσια σε ορυκτά νερά και φυσαλίδες διοξειδίου του θείου που αναβλύζουν από κάτω, οπότε αποφασίσαμε, χωρίς δισταγμό, ποιος θα ήταν ο επόμενος προορισμός μας!

Παλιά Καμένη

Στην Παλιά Καμένη, το τοπίο δίνει την εντύπωση ενός άγριου, ίσως ακόμη και εχθρικού. Μια ασβεστωμένη εκκλησία στέκεται για να προστατεύει τα νερά, αφιερωμένη στον προστάτη των θαλασσών, τον Άγιο Νικόλαο, και έρχεται σε αντίθεση μεταξύ του μαύρου και του μπλε. Αλλά προτού γυρίσει το σκάφος μας, ακούσαμε ανθρώπους και είδαμε τη θάλασσα να γίνεται πράσινη και αμέσως κίτρινη. Ήμασταν έκπληκτοι! Εάν δεν γνωρίζαμε τι συνέβαινε εκεί, ίσως να έχουμε δεύτερη σκέψη για το αν θα βουτήξουμε σε αυτά τα παράξενα νερά.

Αφήσαμε τα πράγματα μας στο σκάφος και το ένα μετά το άλλο πήραμε μια βαθιά ανάσα και δείξαμε τις καταδύσεις μας. Η πρώτη επαφή με το νερό εκεί ένιωσε διαφορετική, με έντονες εναλλαγές κρύων και ζεστών ρευμάτων που ρέουν μέσω του δέρματος και αφήνοντας μια – απροσδόκητα – απαλή αίσθηση. Καθώς κολυμπήσαμε στα ρηχά, η ζεστασιά του νερού άρχισε να μας περιβάλλει και η μυρωδιά του θειάφι σταδιακά έγινε πιο έντονη στα ρουθούνια μας.

ta-lefka-sokakia-tis-santorinis1

Η παραλία του Αγίου Νικολάου

Μέχρι να φτάσουμε στην ακτή και να μπορέσουμε να περπατήσουμε, κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει πού όλοι είχαν βρει αυτή την κιτρινωπή απόχρωση στο δέρμα τους. Αλλά με το πρώτο δάχτυλο να αγγίζει τον πυθμένα, ήταν αμέσως καθαρό… Τα ρηχά νερά της παραλίας του Αγίου Νικολάου καλύπτονται από ένα στρώμα απαλής λάσπης, πλούσιο σε θείο, μαγγάνιο, σίδηρο και άλλους εξαιρετικούς ρευματισμούς, αρθρίτιδα και άλλους πόνους.

Ιαματικές πηγές ηφαιστείου της Σαντορίνης

Καθώς αποσπάσαμε την αίσθηση της λάσπης στα χέρια και τα πόδια μας και γελούσαμε με το χρώμα που έλαβε το δέρμα μας από αυτό, υποθέσαμε ότι το απαλό χάδι στα πόδια μας ήταν από μερικά ψάρια, τα οποία μπορεί να ήταν τυχαία. Δεν είχαμε συνειδητοποιήσει ότι το γαργαλητό άγγιγμα προήλθε από το χορό εκατοντάδων μικροσκοπικών φυσαλίδων που αγωνίστηκαν να απελευθερωθούν από την επιφάνεια.

Μείναμε εκεί για περίπου 30 λεπτά και κατά την επιστροφή μας, η αίσθηση χαλάρωσης τελείωσε. Ήμασταν σίγουροι ότι, για μια τέτοια φροντίδα, θα έπρεπε να πληρώσουμε τεράστια, αλλά στη Σαντορίνη, η φύση της προσφέρει γενναιόδωρα με όλα τα οφέλη των στοιχείων.

Τα ακατοίκητα νησιά της Νέας και της Παλιάς Καμένης είναι σίγουρα διάσημα μεταξύ εκείνων που αγαπούν την περιπέτεια, την ιστορία και την εξερεύνηση, και ακόμη πιο διάσημα μεταξύ εκείνων που αγαπούν το μπάνιο σε ιαματικές πηγές. Οι ντόπιοι γνωρίζουν καλά τι έχει να προσφέρει το ηφαίστειο, επομένως οργανώνουν καθημερινά και τακτικά δρομολόγια για τα δύο ηφαιστειακά νησιά.

Για ανεξήγητο λόγο, τι φοβίζει ή τρομάζει τα υπόλοιπα, η Σαντορίνη δεν τους φοβίζει… Λένε ότι έχουν μάθει να ζουν με το ηφαίστειο και ότι μια έκρηξη δίνει πάντα αρκετά σημάδια πριν συμβεί. Μέχρι τότε, όλοι μας θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε το νησί της Αγίας Ειρήνης ως τον πιο ρομαντικό και μαγευτικό προορισμό στη μεγαλύτερη και πιο ονειρική, ηφαιστειακή καλντέρα της Ευρώπης.

Πού να δείτε το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη

Η Σαντορίνη είναι ένα όμορφο νησί στην Ελλάδα, διάσημο για το καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα.

Εάν είστε κάποιος που δεν έχει δει αρκετά ηλιοβασιλέματα, τότε πρέπει σίγουρα να επισκεφθείτε τη Σαντορίνη μόνο για αυτόν τον λόγο: για να δείτε το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα στον κόσμο.

Είτε είστε ρομαντική ψυχή είτε όχι, αν βρεθείτε ποτέ σε έναν από τους δρόμους της Σαντορίνης, σίγουρα θα νιώσετε την ομορφιά της στιγμής.

Η Σαντορίνη θα σας δείξει το μυστικό της όπλο! Θα σας πάρει από το χέρι και θα σας οδηγήσει στην Οία, λίγα λεπτά πριν από το ηλιοβασίλεμα, και θα σας αφήσει εκεί για να θαυμάσετε τον απέραντο ορίζοντα που βρίσκεται μπροστά σας με έναν φλογερό κόκκινο ήλιο κάπου στα βάθη του Αιγαίου! Η θάλασσα χάνει το μπλε χρώμα της και γίνεται κοκκινωπή, όπως η ηφαιστειακή λάβα που δημιούργησε τη Σαντορίνη!

Υπάρχουν μέρες που οι δρόμοι της Οίας είναι γεμάτοι επισκέπτες από όλο τον κόσμο, συρρέουν για να δουν αυτό το μοναδικό θέαμα του ηλιοβασιλέματος της Σαντορίνης. Τα ερείπια του κάστρου του Αγίου Νικολάου, οι εκκλησίες και οι στέγες είναι ο συνηθισμένος προορισμός τους, καθώς όλοι αναζητούν ένα μέρος που θα τους βοηθήσει να απολαύσουν τη μοναδική ονειρική και ατμοσφαιρική ατμόσφαιρα.

Οι μοναδικοί χρωματικοί συνδυασμοί καθώς ο ήλιος βυθίζεται στο μπλε του Αιγαίου συνθέτουν ένα ρομαντικό σκηνικό που αγγίζει κάθε επισκέπτη.

Οία

Η Οία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού, 11 χιλιόμετρα από τα Φηρά. Είναι διάσημο για το ηλιοβασίλεμα. Η Οία ήταν ένα από τα πέντε κάστρα της Σαντορίνης (το κάστρο του Αγίου Νικολάου). Ο οικισμός έφτασε στο αποκορύφωμά του στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα χάρη στη ναυτιλία, το εμπόριο διέλευσης και τη γεωργία.

Η Οία προσφέρει αμέτρητα σημεία για να απολαύσετε τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος, πολύ λιγότερο γεμάτες γωνίες και 100% εκπληκτική θέα! Ζητήστε τη δική σας θέση!

Φάρος στο Ακρωτήρι

Απολαύστε το περίφημο ηλιοβασίλεμα από το φάρο στο Ακρωτήρι! Η θέα είναι μοναδική και μπορείτε να δείτε ολόκληρο το νησί και την Οία στο βάθος καθώς ο ήλιος βυθίζεται στη θάλασσα! Ο κόσμος είναι πολύ λιγότερο από ό, τι στην Οία.

Ο φάρος στο Ακρωτήρι είναι ένας από τους πιο όμορφους στις Κυκλάδες. Χτίστηκε το 1892 από τη Γαλλική Εταιρεία Φάρων. Το ύψος του πύργου είναι 10 μέτρα. Ανακαινίστηκε το 1925, έπαψε να λειτουργεί κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου και άρχισε να λειτουργεί ξανά το 1945. Ηλεκτρίστηκε το 1983 και η λειτουργία του αυτοματοποιήθηκε το 1988.

Αν θέλετε να ζήσετε τις πιο ολοκληρωμένες και ρομαντικές διακοπές στη Σαντορίνη, πρέπει να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Santorinitours.org.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.